.
.
.
Psihološko savjetovanje | Obiteljsko savjetovanje | Psihodijagnostika
.
PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Život nas svakodnevno suočava s različitim izazovima ili problemima u kojima se lakše ili teže snalazimo. Izazovi mogu biti različiti i dolaziti iz različitih područja našeg života.

U nekim situacijama uspješno se suočavamo s problemima, a neke situacije otežavaju našu prilagodbu i tada su nam potrebna znanja i vještine kako i na koji način uspješno prevladati trenutačni problem.

Psihološko savjetovanje predstavlja proces u kojem osoba uz stručnu pomoć psihologa osvještava svoje snage i stječe potrebna znanja i vještine za suočavanje s različitim životnim izazovima što Uspješno suočavanja povećava doživljaj samoefiksnosti i samopouzdanja. To je snaga koja nas gura naprijed.

Putem psihološkog savjetovanja učimo kako i na koji način rješavati različite životne izazove i optimalno se prilagoditi stalnim promjenama tijekom života.

Principi psihološkog savjetovanja u privatnoj psihološkoj praksi HERA su: poštivanje svakog pojedinca, uvažavanje ljudske nesavršenosti, vjerovanje u čovjekov razum i kapacitet za učenjem, prilagođavanje individualnim potrebama klijenta, te dogovor za svaki pojedini proces psihološkog savjetovanja.

Trajanje psihološkog savjetovanja / 45 min
Cijena / 350 HRK


OBITELJSKO SAVJETOVANJE

U obitelji su svi povezani; ono što se događa pojedinom članu, i dobro i loše, utječe na sve. Radosni
događaji, sreća, bolest i smrt utječu na svakoga, i to ne samo na osobnoj i emocionalnoj razini nego
prije svega na ono što se događa među članovima obitelji - na sve međusobne odnose. To nazivamo
obiteljskom interakcijom i upravo kvaliteta te interakcije određuje kako će napredovati i djeca i
odrasli te kako će razvijati individualne potencijale ali i zajedničku snagu (Jesper Juul, 2006).

Usluga obiteljskog savjetovanja uključuje poticanje pozitivne komunikacije, jačanje povezanosti,
prihvaćanje, pronalazak rješenja za izazove s kojim se obitelj suočava, potporu u procesu razvoda
ili privremene separacije, te definiranje novih ciljeva savjetovanja ovisno o potrebama obitelji za
postizanje optimalne ravnoteže.

Trajanje obiteljskog savjetovanja / 50 min
Cijena / 350 HRK


PSIHODIJAGNOSTIKA

Hera nudi usluge procjene psihomotoričkog statusa djece u različitih stadijima psihičkog razvoja, procjene ličnosti i procjene kognitivne razine funckioniranja.

Psihodijagnostika može se obavljati za različite svrhe kao što su: definiranje ciljeva psihološkog savjetovanja, definiranja ciljeva psiholoških tretmana, utvrđivanja stupnja invaliditeta kod djece, mladih i odraslih,  primjena psihofaramaka ili utvrđivanja dijagnoza, te ostalih potreba korisnika usluga.

Psihološkom procjenom dobivaju se podaci o trenutačnom psihološkom procesu osobe u odnosu na trenutne okolinske faktore, te ima za cilj bolje razumijevanje psihofizičkog stanja pojedinca.

Uključivanje u psihološko savjetovanje i psihološki tretman zahtijeva psihologijsku procjenu zbog evaluacije procesa svajetovanja i tretmana, te procjenu uspješnosti primjene savjetovanja i tretmana

Trajanje psihodijagnostike / 2 sata
Cijena / 500 HRK


.